Konijnen

Een langharig konijn dient regelmatig te worden geborsteld om klitvorming te voorkomen. Bijvoorbeeld de pluizige vacht van een angora of teddy widder moet zeker twee keer per week goed uitgekamd worden. De klitten kunnen vast komen te zitten tot op de huid, waardoor de huid niet meer kan ademen. Wanneer er klitten ontstaan, wordt het nog moeilijker om het konijn te kammen. Het uitkammen van grote klitten kan zelfs beschadigingen aan de huid veroorzaken. Konijnen staan erom bekend een hele gevoelige huid te hebben, ontstane klitten dienen met zorg en aandacht verwijderd te worden. Natuurlijk willen we dit voorkomen.

Bij een bezoek aan de trimsalon wordt de vacht van het konijn uitgekamd en eventueel een stuk ingekort, zodat de huid kan ademen en het onderhouden van de vacht door de eigenaar een stuk vergemakkelijkt wordt.
Bij ernstig vervilte konijnen wordt de vacht heel voorzichtig geschoren, om de huid te ontzien van het uitkammen.

Bij kortharige konijnen kunnen losse plukjes in de vacht vaak gemakkelijk weggeplukt worden. Vaak is dit maar een gedeelte, aangezien een konijn niet in één keer verhaart. Toch is het goed om de vacht tijdens een ruiperiode door middel van plukken een handje te helpen. Konijnen krijgen namelijk bij het schoonlikken van de vacht veel haren binnen. Zeker tijdens een ruiperiode komen teveel haren in het maag en darmstelsel van het konijn, welke verstoppingen kunnen veroorzaken.
Om dit te voorkomen worden tijdens een trimbehandeling veel losse haren verwijderd.

Een bijkomend preventief voordeel van het inkorten van de vacht van konijnen is dat er geen urine en ontlasting in de lange haren terecht komt. Zeker in d zomer kan dit erg gevaarlijk zijn, dit trekt vliegen aan die hun eitjes in de vacht leggen. De larven die in de vacht uitkomen, kunnen zich door de huid hen vreten en het konijn levend op eten. Daarom wordt in de trimsalon de achterkant van het konijn een stuk korter geknipt en soms geschoren.

Ik raad u aan om uw konijn 1x per 8 weken langs te brengen om probleemzones te behandelen.

Prijs: € 30,00