De behandeling van uw kat

“HELP, mijn kat heeft klitten!”

Dit is een noodkreet, die regelmatig voorkomt. Uw kat is vervilt en u bent tot bloedens toe gekrabd omdat uw kat niet gekamd wil worden. Geen paniek!!

Ik kan uw kat er weer super uit laten zien.

Ik kom bij u thuis om uw kat te behandelen of u neemt uw kat mee naar mijn salon.

Het voordeel om bij u thuis te komen is dat uw kat in de vertrouwde omgeving blijft en daardoor minder gestrest zal zijn!

NB Om uw kat blijvend in goede conditie te houden adviseer ik om in ieder geval 1 x in de 3 maanden te laten verzorgen door mij. Eerder is verstandig.

Uw kat maakt gedurende 6 maanden een vachtwisseling door, tijdens deze verhaarperiode is het fijn om de kat te helpen door oude wol goed uit te borstelen. Dit voorkomt dat de kat de oude wol oplikt en last krijgt van haarballen. Ook voorkomt het dat deze plukken gaan klitten of in huis belanden. Dit geldt ook voor de kortharige en half langharige rassen. Rassen zoals de Britse korthaar en de Exotic hebben erg veel onderwol dus deze kunnen zeker een handje geholpen worden!

Het trimmen bij katten is niet bij iedereen bekend. Men weet soms niet wat het inhoud en wat voor verlichting het kan geven voor de kat, en voor u als kattenliefhebber.

Hoe ziet een behandeling van uw kat eruit?

Vooraf:

Bij een nieuwe/onbekende kat neem ik telefonisch eerst een vragenlijst met u door om te bepalen hoe de conditie is van uw kat en welke behandeling van toepassing is en wat de prijs van de behandeling is.

Iedere behandeling start ik met een gezondheidscheck van uw kat. Deze bestaat uit een grondige controle van huidproblemen, zoals vlooien, dermatitis, vervetting van de vacht, oormijt of ringworm/schimmelinfecties.

Vervolgens begin ik de behandeling.

Een behandeling van langharige katten bestaat uit:

1. Nagels knippen
2. Sanitair gebied wordt geschoren, dus de binnenzijde voor- en achterpoten en de buik
3. Kammen en eventueel in leeuwmodel geschoren bij ernstige vervilting
4. Reiniging van de oren
5. Reiniging van de traanstrepen

Prijs: € 30,00

Indien uw kat ook een grondige wasbeurt nodig heeft dan wordt de prijs voor het totale pakket € 60,00.

‘Het wassen zorgt ervoor dat de haren – die oud en poreus zijn – worden verwijderd.

Een kam of een borstel maakt geen onderscheid tussen oud en nieuw haar; shampoo en water doen dat wel. Door overmatig borstelen wordt het verharen gestimuleerd en de ruiperiode verlengd, door een “wastherapie” kan het probleem van het overmatig verharen definitief worden verholpen. De shampoo die ik gebruik is speciaal ontwikkeld voor

huisdieren en geschikt voor (desnoods) wekelijks gebruik. Een schone vacht klit minder snel. Het wassen is de “minst agressieve” methode voor vachtverzorging met een heel groot positief effect en heeft dus een grote voorkeur. Ondanks wat veel mensen denken, vinden katten het wassen vaak prima, ze moeten alleen even aan het water en aan het geluid van de föhn wennen. Als ze doorhebben dat wassen gebeurd met warm water, en dat wassen en drogen niet pijnlijk is, dan ontspannen ze vaak tijdens de wasbeurt……..!’