De behandeling van uw hond.

Vooraf:

Bij nieuwe/onbekende honden neem ik telefonisch eerst een vragenlijst door om te bepalen hoe de conditie is van uw hond en welke behandeling van toepassing is en wat de prijs van de behandeling is.

Iedere behandeling wordt gestart met een gezondheidscheck. Dit houdt in dat bij iedere hond het volgende wordt gecontroleerd:

* ogen en oren
* gebitscontrole op tandsteen en tandvleesconditie
* huid
* vacht
* genitaliën bij een reu
* voeten en nagels
* anus

Het komt voor dat ik iets ontdek, wat verdere aandacht verdient (een knobbeltje of wondje).

Vervolgens begin ik de behandeling zoals afgesproken en passend bij de vacht van uw hond:

Scheren Prijs: vanaf € 40,00 * (hoofd en staart wordt in model geknipt)

Bij het scheren wordt de vacht machinaal ingekort met een tondeuse, dit kan op verschillende lengtes. Wanneer u uw hond geschoren wilt hebben kunnen we van te voren overleggen welke lengte u mooi vindt en of het haalbaar is. Afhankelijk van de vacht gebeurt het scheren om de 8 a 12 weken.

Knippen prijs: vanaf € 47,50 *

Vaak worden honden met een krullende vacht met een rechte schaar in model geknipt om een zo strak mogelijk effect te krijgen, bijvoorbeeld bij een poedel.

Het blijkt in de praktijk dat dit toch eens in de 8 a 12 weken dient te gebeuren de vacht als deze te lang wordt, moeilijk doorkam baar en te onderhouden is door de eigenaar!

Effileren Prijs: vanaf € 47,50 *

Bij het effileren wordt met een speciale getande schaar de vacht ingekort en handmatig in model geknipt. Dit is een vrij tijdrovende klus, het geeft wel een heel mooi natuurlijk effect. Voorbeelden van honden waarbij dit gebeurd zijn Maltezer, Shih-Tzu, Golden Retriever. Voorwaarde voor een mooi effect is wel dat de hond volledig klitvrij is. Aangeraden wordt om eens in de 8 a 12 weken dit te laten doen.

Plukken Prijs: € 45,00 per uur*

Ruwharige honden zoals de Teckel ruwhaar, Fox Terrier draadhaar, Bouvier ( al is die vacht tegenwoordig vaak te zacht) en Airdale Terrier, daar wordt de vacht handmatig verwijderd door plukje voor plukje het haar er voorzichtig uit te trekken. Dit kan alleen maar als de vacht plukrijp is. De lange dekharen laten al wat los met kammen en na het plukken zal alleen de kortere wolhaar blijven zitten. Dit is een zeer tijdrovend onderdeel van het trimmen. Voor een Teckel kost dit vaak al 2 uur! Plukken dient vaak 2 maal per jaar te geschieden

Strippen Prijs: € 30,00 per half uur*

Strippen is een vorm van plukken alleen met het verschil dat de helft van de lange dekharen worden verwijderd. De andere helft wordt na 3 maanden verwijderd. Dit levert een zeer natuurlijke look op, waarbij de hond er altijd uiterst verzorgt uit ziet. 1 x per 3 maanden is aanbevolen voor een mooie gelijkmatige stripvacht.

Ontwollen Prijs: € 30,00 per half uur*

Bij honden kan de dode onderwol verwijderd worden. Het resultaat is een luchtige, goed isolerende vacht tegen zowel koude als warmte en de huid kan weer goed ademen.

Wassen en drogen Prijs: vanaf € 17,50

Wassen en drogen kan alleen plaats vinden bij mij in de salon. Uw hond wordt met hond vriendelijke shampoo gewassen en met een honden conditioner na behandeld, waarna uw hond geheel gedroogd en fris afgeleverd wordt.

* prijzen zijn inclusief reiskosten binnen Winschoten, daarbuiten € 0,19/km.

NB De prijs voor een behandeling (knippen, scheren en effileren) kan variëren door:

– grote van de hond;
– veel knopen; meer tijd nodig
– extreem gedrag; meer tijd nodig en grotere risico’s
– vervilte vacht; meer tijd nodig ivm gevaar voor huisbeschadiging

De conditie van de vacht is bepalend voor de prijs. Voor honden met veel knopen/vervilte vacht vraag ik een toeslag van € 30,00 op de behandeling.

Indien er vlooien op de huid worden aangetroffen bereken ik € 7,50 extra ivm desinfecteren van mijn gereedschap en andere materialen.